Руският президент Владимир Путин подписа указ за определяне на щатния състав

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за определяне на щатния състав
Коментари Харесай

Путин увеличи числеността на рруската армия до 1 320 000 военнослужещи

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за установяване на щатния състав на съветските въоръжени сили.

Според документа, оповестен на уеб страницата на Кремъл, щатният състав на съветските въоръжени сили се усилва на 1 320 000 военнослужещи, посочи ТАСС.

 

Указът от 1 декември влиза в действие от датата на подписването му.

На държавното управление на Руската федерация е предоставено да даде на Министерството на защитата бюджетните средства, необходими за осъществяването на този декрет.

 

На собствен ред Министерството на защитата на Руската федерация прецизира, че не се възнамерява осъществяване на готовност по отношение на указа на президента на Руската федерация за увеличение числеността на съветските въоръжени сили със 170 000 военнослужещи.

 

Военното ведомство означи, че не се планира значително увеличение на набора на жители за наложителна военна работа.

 

Увеличаването на числеността на военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация се прави поетапно за сметка на жители, изявили предпочитание да извършват военна работа по контракт.

 

Руското министерство на защитата заяви, че увеличението на числеността на съветските въоръжени сили се дължи на увеличение на заканите, включително заради разширението на НАТО.

 

" Съвместните въоръжени сили на Алианса се построяват покрай границите на Русия и се разполагат спомагателни средства за противовъздушна защита и ударни оръжия ", споделиха от министерството.

Путин анулира предходния декрет от 25 август 2022 година № 575 " За определяне на числеността на въоръжените сили на Руската федерация ". Тогава щатът на армията беше увеличен до 1 150 628 военнослужещи.

 

По това време в Русия беше в действие декрет от 2017 година - съгласно него щатът трябваше да бъде 1 013 628 военнослужещи и с този декрет Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна, сподели ръководителят на правозащитната организация " Гражданин. войска. Закон " Сергей Кривенко. Той и организацията са приети за " задгранични сътрудници " в Русия.

 

Кривенко, базирайки се на експертни оценки, отбелязва, че действително, като се вземат поради загубите, съветската войска през август 2022 г. може да наброява към 850 хиляди военнослужещи - и към този момент месец след указа за увеличение на числеността на персоналния състав до 1,15 милиона - т.е. почти 300 хиляди души - в Русия е оповестена готовност.

 

" Сега обстановката се повтаря. Формално числеността е увеличена със 170 хиляди, но като се вземат поради загубите, действително Министерството на защитата още веднъж би трябвало да компенсира дефицита на към 300 хиляди военнослужещи ", твърди Кривенко.

 

Той споделя, че още през декември Русия може да възобнови мобилизационната тегоба и да призове почти същия брой военнослужещи от запаса като предходната година.

 

" Може би тъкмо това изяснява невижданите всеобщи набези против наборници през настоящия наборен интервал - службите за военна регистрация и набор може да бързат да изпълнят проекта, с цел да се приготвят за мобилизационната работа ", допуска Кривенко.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР